Hikari Miso Awase ciemne 1 kg

Kategorie: Kuchnie Świata
Ceny
Ceny widoczne po zalogowaniu. Zaloguj się tutaj.
Oznaczenia
Kod kreskowy
4902663007517
Składniki
  • Składnik - 100 g (%RWS)
  • Wartość energetyczna - 825kJ/197kcal (10 %)
  • Tłuszcz - 6,1g (9 %)
  • - w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,9g (5 %)
  • Węglowodany - 24,3g (9 %)
  • - w tym cukry - 13,4g (15 %)
  • Białko - 11,1g (22 %)
  • Sól - 12,2g (203 %)
Pozostałe składniki

woda, SOJA, ryż, sól, alkohol

Sposób użycia

Sposób użycia

Pasta najczęściej używana jest do sosów, kiszonych (piklowanych) warzyw lub mięs, a także mieszana z dashi, tworząc misoshiru – najpopularniejszą zupę w Japonii. Jej smak świetnie pasuje również do ryb, a aromat dobrze komponuje się z roślinami korzennymi, takimi jak daikon, imbir czy taro.

 

Przechowywanie

Przechowywanie: w suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.



Podmiot odpowiedzialny: Kuchnie Świata S.A. ul. Słodowiec 10 /10, 01-708 Warszawa NIP: 1180039859
Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.
© SolEx B2B