Royal Tiger Ryż do sushi 1 kg

Kategorie: Kuchnie Świata
Ceny
Ceny widoczne po zalogowaniu. Zaloguj się tutaj.
Oznaczenia
Kod kreskowy
8720301100385
Składniki
  • Składnik - 100 g (%RWS)
  • Wartość energetyczna - 349 kcal (17%)
  • Tłuszcze - 1,1 g (2%)
  • Węglowodany - 78 g (30%)
  • w tym cukry - 0,1 g (0%)
  • Białko - 6 g (12%)
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2g (1 %)
  • Sól - 0g (0%)
Pozostałe składniki

Ryż premium 100%

Sposób użycia

Sposób użycia

 

Odmierzoną porcję ryżu wsypujemy do dużej miski i kilkakrotnie przepłukujemy w chłodnej wodzie, aż będzie ona przejrzysta. Umyty ryż zalewamy czystą, zimną wodą i odstawiamy do namoczenia na 30 minut. Następnie odcedzamy, przekładamy do garnka, zalewamy odmierzoną porcją świeżej, zimnej wody, a na wierzch kładziemy kombu.

Wszystko razem podgrzewamy na średnim ogniu do zagotowania. Przez pierwsze 5 minut gotujemy ryż z dodatkiem kombu. Po tym czasie wyjmujemy algi, zmniejszamy płomień na najmniejszy i gotujemy pod przykryciem przez kolejne 8 minut. W międzyczasie należy przygotować zaprawę. W małym rondelku łączymy więc ocet, cukier oraz sól. Podgrzewamy na małym ogniu do całkowitego rozpuszczenia suchych składników. Odstawiamy do wystygnięcia.

Ugotowany ryż zdejmujemy z palnika i pozostawiamy pod przykryciem na dodatkowe 10 minut. Następnie przekładamy go do zwilżonego wodą hangiri lub innego naczynia o dużej powierzchni, polewamy zaprawą octową i delikatnie mieszamy, tak aby nie uszkodzić ziaren. Po ostudzeniu do temperatury pokojowej ryż jest gotowy do formowania.

 

Przeciwwskazania

 

Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu.

 

Przechowywanie

 

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

 



Podmiot odpowiedzialny: Kuchnie Świata S.A. ul. Słodowiec 10 /10, 01-708 Warszawa NIP: 1180039859
Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.
© SolEx B2B